logo

Om Drømmefanger

Drømmefangerprosjektet startet som en ide hos danser og entreprenør Huyen Huynh. Huyen ble født på en flyktningleir i Hong Kong. Hun kom til Danmark som båtflyktning og startet sin dansekarriere der. Hun flyttet til Norge i 2002 hvor hun startet det kjente Hip Hop Huset Circle. Drømmefanger har sitt utspring hennes personlige erfaringer og hennes observasjoner av hindringer og utfordringer som hun har observert som en tilrettelegger av danse og fritidsaktiviteter for barn og unge i over 16år.  Huyen er også svært aktiv innen det frivillige miljøet i Norges Danseforbund. Huyen har også opprettet Norges første utdannelse innen Hip Hop og Urbane stiler og har vært faglig ansvarlig ved Hip Hop linjen ved Bårdar Akademiet. Huyen var en av to faglige prosjektkoordinatorer for Drømmefanger prosjektet frem til 2019.

 

Thomas Prestø kunstnerisk leder og grunnlegger for Tabanka Dance Ensemble og hadde ansvaret for å få prosjekt på plass og legge grunnalget.  Thomas har hatt en lang internasjonal karriere og startet det profesjonelle kompaniet og talentutviklingsarena Tabanka i 2007. Siden oppstarten har Tabanka hatt over 700 000 publikum, har gjort 21 helaftens forestillinger og har hatt hele 4 Urpremierer på Den Norske Opera og Ballett. Tabanka kombinerer arbeid med seriøs kunstnerisk utvikling og kunstproduksjon med ungdomsarbeide. Thomas Prestø og Tabanka mottok i 2017 OXLO-prisen for sitt inkluderende arbeide på kulturfeltet.  Thomas har skrevet pensum for høyere studier, og har utviklet den verdenskjente Talawa teknikken. Teknikken undervises i dag i over 41 land. Thomas har også dyp faglig kompetanse på anti-diskriminerende og inkluderende praksis, ledet tidligere Afrikan Youth in Norway, og har vært rasismespesialist ved Antirasitisk Senter og medarbeider i Organisasjonen mot Offentlig Diskriminering. Thomas bidrar med disse faglige perspektivene og identietsarbeide inn i Drømmefanger prosjektet.

 

Drømmefanger ble initiert med støtte fra Stiftelsen DAM i perioden 2017-2019 i regi av Norges Danseforbund. Prosjektet er et spleiselag mellom ulike kulturhus, aktivitetshus, Danseforbundet, Oslo Urbane Hip Hop Klubb og Tabanka Dance Ensemble.

Prosjektteamet og dyktige instruktører vil sammen tilrettelegge for trygge, sosiale og utviklende dansemiljøer som lar unge føle mestring, samhold og tilhørighet på tvers av kulturelle, økonomiske og geografiske grenser.

2020-2024

Fra våren 2020 startet en ny periode for Drømmefanger med nye samarbeidspartnere. I startfasen ble det satt opp timer på og Aktivitetshuset K1 på Tøyen, Kulturhuset Veitvet og X-Ray Ungdomshus.

Corona situasjonen:

Fra 13.mars 2020 ble alle kurs avlyst inntil videre. Det planlegges å starte opp igjen til høsten